Carina Einarsson, Samordnare/Administratör/Pedagog

Carina Einarsson, Samordnare/Administratör/Pedagog

Jag arbetade som chef och kom i kontakt med Medarbetarcentrum genom mina kollegor som rekommenderade dem varmt. Jag hade ett första möte för att få info om vad de arbetar med. Här fastnade jag för stödet man kan få för att skapa effektiva team ute på arbetsplatsen.
Under hösten -16 startade utbildningen med arbetslaget. Här fick jag också veta att anställda i Borås stad har möjlighet till jobbmatchning. Under en tid hade jag haft en hög arbetsbelastning som inte såg ut att kunna förändra sig. Här blev jag också sjuk i feber som varade en vecka och det var då jag började fundera på att det här inte var hållbart. Jag har alltid tränat, men under flera månader orkade jag inte träna som jag brukade och blev bara mer utmattad. Och presterade sämre i arbetet.
Jag skrev mitt cv och hade kontakt med Medarbetarcentrum och fick stöd i min anmälan. Allt var väldigt positivt och jag fick flera jobbmatchningar som inte passade mig. Men under påsken 2017 fick jag en jobbmatchning för att arbeta på en Familjecentral och jag bestämde mig för att tacka ja.
Efter 3 månader på mitt nya arbete är jag tillbaka till mitt vanliga jag igen, och kan åter prestera 100% vilket känns underbart. Jag tränar och är tillbaka med i familjelivet fullt ut igen. Allt det där du behöver för att må bra.
Jag blev otroligt motiverad av Medarbetarcentrum till att jag faktiskt kan göra annat, och vad som är en sund och hållbar arbetsmiljö. Självklart visste jag det sedan tidigare, men att arbeta under hög stress en längre tid fick mig att fungera sämre.
Jag kan rekommendera Medarbetarcentrum till alla som vill ha en arbetsförändring och som inte riktigt vet hur den ska se ut. Många förslag är det möjligt att få och stöd i vad ditt nästa arbete kan vara. För mig har det bara varit positivt och jag är glad att jag tog steget. Även olika former av coachning finns att få om du är osäker på vad du vill. Medarbetarcentrum kan vara ett fantastiskt stöd och en ny möjlighet.