CV för matchning

Hur du skapar CV för matchning

Skapa konto

Du som är tillsvidareanställd inom kommunal verksamhet inom någon av våra medlemskommuner har möjlighet att registrera CV för matchning.
Första steget är att skapa ett konto i vår databas; Klicka här för att logga in eller skapa ett konto
När du registrerar ett konto hos oss behöver du också godkänna våra villkor som är en förutsättning för att kunna nyttja våra tjänster.

Skapa CV

Klicka på CV och välj Lägg till för att skapa nytt CV. Namnge gärna ditt CV med den inriktning som du vill att vi matchar ditt CV mot. Detta förenklar om du väljer att skapa flera CV för matchning.

Utbildningar

Lägg in dina utbildningar och kurser med ett fält i taget. När du sedan är klar med registreringen av dina utbildningar och kurser så kan du sortera ordningen på fälten genom att dra och släppa så de kommer i rätt ordning med det senaste överst.

Anställningar

Lägg in din arbetserfarenhet med ett fält i taget. När du sedan är klar med registreringen av din arbetserfarenhet så kan du sortera ordningen på fälten genom att dra och släppa så de kommer i rätt ordning med det senaste överst.

Referenser

Lägg in kontaktuppgifter till dina referenser med ett fält i taget. Kontrollera att du har skrivit in rätt uppgifter. Ta också kontakt med dina referenser och fråga om det är ok att de är referens åt dig. Du kan då uppdatera dem så de vet om att du söker nytt jobb och kan förbereda sig på de frågor som kan komma när en arbetsgivare hör av sig för att få en referens åt dig. Respektera om den du tänkt ha som referens inte vill. Fråga gärna om orsak så du kan få en förståelse för varför och välj sedan en annan referens som du stämmer av med.

Personligt brev

I det personliga brevet ger du arbetsgivaren en möjlighet att se vem du är som person utöver de utbildningar och anställningar du har skrivit in. Eftersom det är jobb du söker är det bra om den som läser ditt CV kan få en bild av vad du söker, varför du söker och varför de ska anställa just dig. Om du vill skriva lite mer om dig som person så lägg gärna det lite längre ner i personliga brevet.

Övriga meriter

Under övriga meriter kan du skriva in annat som du har med dig och som inte finns med under Utbildningar eller Anställningar. Till exempel kan det vara förtroendeuppdrag, språk, kunskap om it eller särskilda program, kunskap och erfarenhet i arbetslivet kring diagnoser, delegering, utredningar, metoder eller annat som kan vara bra att ha med sig. Det ger oss möjlighet att söka på mer specifik kunskap liksom en framtida arbetsgivare får ta del av den.

Tänk på att det är bara den information du skriver med som syns. Ibland kan det vara ämnen, kunskaper och kompetens som känns självklart för dig, men som är helt omöjligt för någon annan att veta, om om du inte har talat om eller skrivit med det i ditt CV.

Önskade tjänster

Det är viktigt att du skriver tjänstetitlar under ”Önskade tjänster” eftersom du då lägger nivå och yrkesområde på de tjänster du söker. Sök gärna information på din kommuns hemsida för att få uppslag på vad det finns för yrkesområden och tjänstetitlar. Arbetsförmedlingens hemsida har också bra information om yrken och tjänstetitlar under ”Yrke och framtid”.

OBS! Om du känner att du vill jobba inom ett visst yrkesområde men kan tänka dig olika tjänster så skriv ut de tjänstetitlar du tänker på i första hand och sök information om vad det finns för övriga titlar. Om du skriver t ex ”flexibel” eller ”vad som helst” så har vi inte någon möjlighet att se ditt CV i matchningen eftersom det inte finns några tjänstetitlar som matchar detta.

Önskade områden

Under önskade områden markerar du vilka kommuner du vill att vi matchar ditt CV mot.

Önskad arbetstid

Under Önskad Arbetstid anger du vilka tider på dygnet du vill jobba, dag, kväll, natt, helg, skift. Även om du helst vill ha en typ av arbetstid behöver du ange även andra tider som du kan tänka dig. T ex om du helst vill ha ett dagtidsjobb men kan tänka dig att även jobba kvällar och helger så behöver du ange alla tre alternativen (dag, kväll, helg) för att vi ska kunna matcha dig på tjänster som går utanför dagtid.

Den information som du lägger under Önskade tjänster, Önskade områden, Önskad arbetstid samt Övriga önskemål syns inte i det underlag som vi skickar till arbetsgivaren vid matchning utan är bara underlag för att vi skall kunna göra så bra matchningar som möjligt.

Klar för matchning

När du är klar med ditt CV klickar du på Begär granskning. Ditt CV skickas då till oss så vi kan se över att du fått med information i alla fält samt om något eventuellt saknas eller behöver kompletteras. Vi aktiverar sedan ditt CV och godkänner det för matchning.

Matchning

När ditt CV matchas mot en ledig tjänst får du ett sms och ett mejl om att du har en tjänst att granska. Du har då ca 24 timmar på dig att logga in, läsa igenom annonsmanuset samt markera om du är intresserad eller inte. OBS! Vi skickar bara över ditt CV om du angett att du är intresserad av att bli matchad mot aktuell tjänst.

Kontrollera under dina kontouppgifter att du godkänt att vi skickar sms och mejl till dig samt att angett rätt mejladress och telefonnummer. I annat fall kan du inte få notiser om tjänster som vi matchar dig mot. Du behöver då själv logga in på din profil och stämma av om det finns några aktuella tjänster att granska med sådan frekvens att du inte missar några lediga tjänster.

OBS! Om du inte svarar på fyra tjänster i följd så inaktiveras ditt CV och du behöver kontakta Medarbetarcentrums personal för att kunna aktivera ditt CV för matchning igen.

Återkoppling

Hör av dig till oss om du fått någon förändring eller av annan anledning vill att ditt CV skall vara vilande så vi har möjlighet att hantera dina uppgifter på rätt sätt.

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss med dina frågor. Du kan också boka en tid för samtal om du vill ha hjälp med ditt CV.